Archive

Posts Tagged ‘Blue Screen’

HEADS UP – PVS and XenServer compatibility issues

October 5, 2012 4 comments

UPDATE!!! SEE THIS POST FOR MORE INFORMATION AND PVS SUPPORT ON XENSERVER 6.1; http://richardegenas.com/2013/01/22/pvs-support-in-xenserver-6-1-via-_poppelgaard-xenserver-citrix-pvs/ 

Ok, this is something that many may be aware of but I’m sure not all of you out there! Thanks Per Liif for the inputs to this little blog post!!

So what’s the issue? Well you can summarize it by saying that XenServer 6.1 and PVS is not compliant out of the box!

The Citrix information about this issue can be found here and basically tells you that; The standard XenServer Tools do not include support for Volume Shadow Copy Service (VSS) or Citrix Provisioning Services (PVS). For customers who wish to use VSS or PVS, the legacy XenServer Tools must be used.

What does this then mean in real life if you go ahead and use the standard XenServer tools and what errors might you be struggling with if you have this issue? Answer; you’ll see blue screens like this (xenvif.sys);

So what shall you do to prevent this, well use the steps in the support article from Citrix PRIOR to installing the legacy tools (xenlegacy.exe), otherwise you’ll end up with this blue screen (xenvbd.sys);

And of course you could argue whether Citrix could have provided a bit more heads up for everyone out there in the release notes and blog posts of XenServer 6.1. I hope that not many of you ran into this and spent to much time on it prior to finding the Citrix workaround article!

//Richard

%d bloggers like this: