Archive

Posts Tagged ‘Cannot complete your request’

#XenMobile on Android and MicroVPN issue unless you really synch Worx releases…

February 26, 2014 Leave a comment

Hi,

If you’ve worked with XenMobile and especially the AppController to deploy WorxMail and WorxWeb you know that these establish  a MicroVPN tunnel to reach internal resources when needed.

One thing that I noted today was that when you upgrade your AppController and NetScalers and people also upgrade their Worx Home app on Android you can run into an issue unless you upgrade and align your Worx Home and WorxWeb apps.

The new Worx Home 8.6.1 on Android requires that you run WorxWeb 1.3.3 from Citrix, otherwise the MicroVPN tunnel won’t be established and you won’t reach your internal resources through it.

So it’s more important than ever to ensure that you try your NetScaler, AppController and Worx apps and align their releases.. once they work then you see this great progress and tunnel being established.

Android_MicroVPN_tunnel_established

It would be nice to get a good table of which versions of each product/component that you should run and which ones that can support all use cases like; XenMobile , ShareFile on prem, ICA/HDX proxy, SSL VPN and SmartAccess for RfW and proxy! I’ve not yet found one combination that delivers everything. ;-)

Happy XenMobile’ing!

//Richard

SSO to StoreFront not working in CVPN mode – #Citrix, #NetScaler, #StoreFront

January 31, 2013 3 comments

Single Sign-On from Access Gateway to StoreFront not working in CVPN mode

There is yet another “thing” to have in mind when setting up Access Gateway and StoreFront in CVPN mode!

It’s been an interesting day (or days/weeks/months I must admit) with some “issues” with a NetScaler ADC, Access Gateway with CVPN profiles and StoreFront 1.2. And one thing that we have been struggling with was Single Sign-On to StoreFront when we had the AG configured for CVPN access. And it was just this environment where I’ve seen this issue!!

After a lot of troubleshooting the Citrix guys came up with an explanation on why SSO from AG doesn’t work in this specific environment! And it’s not an obvious one to find I must say… but I now understand why it doesn’t work!

So let’s explain the design reason for why it doesn’t work (so bear with me, solution at the end!!)…

The following picture tries to give a VERY rough picture of how it could look like, clients on the Internet on the left, then a NetScaler ADC with the Access Gateway feature enabled and a vServer configured. This AG vServer has session policies and profiles for ICA proxy (old traditional ICA proxy policy) and the little newer CVPN mode. And YES; I’ve left out a lot of stuff like AD etc. to simplify this picture A LOT…

High_Level_Design_overview_SSO_not_working

The overall idea and config is that AG authenticates the user and then shall do SSO to StoreFront. The CVPN policy have been created according to all best practices etc. (Citrix CloudGateway Express 2.0 – Implementation Guide).

But SSO still doesn’t work!! If you login through a browser when having the CVPN policy linked to the vServer you’ll see that authentication works perfectly but then when it tries to passthrough the authentication to StoreFront it fails.

This picture just shows the login to the NetScaler ADC Access Gateway vServer:

NetScaler_Access_Gateway_login

Read more…

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 292 other followers

%d bloggers like this: